Budimpešta: super mesto za spoting i po lošem vremenu

Budimpešta: super mesto za spoting i po lošem vremenu

Na samo 4-5 sati vožnje od Beograda nalazi se predivno mesto za spoting. Budimpešta je glavni grad našeg severnog suseda, Mađarske. Sudeći po mnogobrojnim ekskluzivnim spotovima postavljenim na Autogespot, to je sigurno jedan od najboljih gradova za spoting u ovom delu Evrope. Pored domaće egzotike, tamo je vrlo česta egzotika i sa Nemačkim, Austrijskim ili Slovačkim tablicama.  U Budimpeštu sam otišao sa nadom da ću primetiti barem neki Ferrari, Lamborghini ili Rolls Royce, eventualno, McLaren ili Spyker. S obzirom da sam putovao krajem februara po hladnom i vlažnom vremenu, šanse da ću videti neki od ovih automobila su značajno opale. Takve poruke sam dobijao i od samih spotera iz Budimpešte, ali nada uvek poslednja umire. U Budimpešti me je dočekala kiša, koja bukvalno nije prestajala da pada sve vreme mog boravka. Loš doček, jer je opšte poznato da egzotični automobili vrlo retko izlaze iz svojih toplih garaža po ovakvom vremenu.


Budimpešta nije komplikovan grad za spoting. Sve važne lokacije se nalaze u užem centru grada. Tu su smešteni luksuzni hoteli, otmeni restorani, kafići i radnje sa skupom brendiranom garderobom. Parkinzi hotela su definitivno najbolja mesta za spoting u Budimpešti. Posebno se izdvajaju hoteli Four Seasons, Marriott, Le Meredien i Kempinski. Ispred ovih hotela su uvek parkirani luksuzni automobili. Buddha-Bar, Sofitel, Iberostar i Hilton WestEnd su takođe hoteli sa 5 zvezdica ali sa manjim šansama da tamo nešto primetite. Svi pomenuti hoteli se nalaze u strogom centru grada, jedino je Hilton WestEnd prilično daleko. Skoro svi hoteli poseduju i podzemne garaže koji zasigurno obiluju skupim automobilima, ali tamo nije preporučljivo ulaziti bez dozvole, jer su garaže pokrivene kamerama. Pored hotela, najbolje mesto za spoting je Andraši bulevar. To je najpoznatija ulica u Budimpešti, kao što su Terazije i Knez Mihajlova u Beogradu, ali u Andraši bulevaru je dozvoljeno voziti automobile i parkirati ih uz trotoar. Tamo su često parkirani skupi automobili. Ako ste spretni sa fotaparatom dobra mesta za fotografisanje su park kod Lančanog mosta, i prometna raskrsnica ugao Andraši bulevara i Bajči Žilinski ulice. Tržni centri su vrlo popularni kod Srpskih turista ali njihovi parkinzi nisu najbolja mesta za spoting. Ako jednoga dana odlučite da posetite Budimpeštu ne zaboravite da odete u diler Ferrarija koji se nalazi na uglu Sas ulice i Bank ulice. To je nama najbliži Ferrarijev diler. Kada sam ja bio, u njemu se pored 458 Italie i Californie nalazila i prava ekskluziva, F12berlinetta.


Loše vreme i kratak boravak je uticalo da ne primetim dosta ekskluzivnih automobila. Ipak, za nepuna dva dana uspeo sam da primetim Rolls Royce Phantom i tri lične premijere: GranTurismo Sport, Cayenne GTS 2013 i Audi RS3, i to 2 komada! Ostali spotovi nisu neka ekskluziva, jer su u pitanju automobili koji i u Beogradu nisu retkost.


Sve u svemu, Budimpešta je interesantan grad za spoting na svega 370 kilometara i 4-5h vožnje od Beograda. Najbolje je posetiti na proleće ili leto kada je grad pun stranih turista. Među turistima ima i onih sa dubljim džepom koji dolaze u skupim automobilima i ponosno ih pokazuju. Ne trebate puno šetati da bi primetili neki ekskluzivni automobil. Obiđite pomenute hotele, strogi centar grada i sigurno ćete uočiti nešto interesantno. Možete zauzeti poziciju na nekoj od prometnih raskrsnica i čekati. Sigurno će se nešto pojaviti. Srećno!

sssssssssssssss

sssssssssssssss

ssssssssssssFerrari diler:sssssssssssssssFoto: Goran Pavlović 


Komentari na ovaj članak


Povezani spotovi