Da li je Ford GT još uvek nešto posebno u Dubaiju?

  • Roshu
  • 2023-11-13 16:00
  • 2
  • 0

Da li je Ford GT još uvek nešto posebno u Dubaiju?

Nijedan automobil nije preskup za Dubai, a nijedan automobil nije previše redak za Dubai. Pošto je Ford GT iz 2017. koštao samo 600.000 dolara i proizvedeno 1.350 jedinica, može se smatrati prilično nespektakularnim automobilom u Dubaiju. Ipak, ovo je tek peti od oko 30 primeraka iz Dubaija koji se našao na Autogespotu.

Kada je Ford GT predstavljen, bilo je veliko iznenađenje. Dok su se mnogi žalili na gubitak dva cilindra, mnogi entuzijasti su bili oduševljeni nečuvenim dizajnom koji više liči na NLO nego na Ford. Ford GT je opremljen snažnim 3,5-litarskim V6 EcoBoost motorom koji daje impresivne performanse. Bila je, naravno, već 2017. godina i trebalo je reći zbogom legendarnom V8. Da bi maksimizirao performanse, GT se oslanja na naprednu laganu konstrukciju. Šasija je uglavnom napravljena od ugljeničnih vlakana i aluminijuma, što pomaže da se smanji težina i poveća krutost strukture. Dizajn Forda GT 2017 je snažno inspirisan aerodinamikom trkačkih automobila. Odlikuje ga jedinstvena, aerodinamički efikasna spoljašnjost koja ne samo da je upečatljiva već i pomaže da se minimizira aerodinamički otpor i poboljša upravljivost na putu. Svaki detalj dizajna govori o modernom hiperautomobilu, ali ipak zadržava DNK legendarnog GT40.

Ford je proizveo 2017 GT u veoma ograničenoj količini. Prodaja nije bila ograničena samo na odabrani broj kupaca, već je postojao i intenzivan proces selekcije kako bi se osiguralo da su kupci istinski entuzijasti. Ford GT 2017 ima vrata sa galebovim krilom, koja ne samo da privlače pogled, već doprinose i lakšem pristupu unutrašnjosti. Ovo je, naravno, takođe prilično netipično za GT, pošto su prethodni GT uvek imali LM vrata, koja su se normalno otvarala, ali i podizala polovinu krova. Unutrašnjost Forda GT fokusirana je na orijentaciju i funkcionalnost vozača. Postoji digitalna instrument tabla i centralni infotainment sistem prilagođen potrebama sportskog automobila.

Da li je Ford GT još uvek nešto posebno u Dubaiju?Kliknite na sliku za još od ovog spota!

Komentari na ovaj članak