Dva prelepa Lexusa LFA primećena u Japanu

Dva prelepa Lexusa LFA primećena u Japanu

Najbolji japanski superauomobil je Nissan Skyline, ali Lexus LFA je takođe vrlo poseban automobil. Ovaj automobil je radikalno izmenio sliku kompanije Lexus. U Japanu su nedavno primećena dva ovakva automobila!

Godinama je Lexus samo proizvodio odlične limuzine. Oni to i dalje rade, ali sa modelom LFA, Lexus nam je pokazao da mogu da naprave nešto više. Mi bismo voleli da od Lexusa vidimo sve više sportskih modela. Uživali smo u modelu ISF, a RCF je njihov naredni uspešni model. Međutim, LFA je i dalje kralj Lexusovih sportskih automobila. Do sada su u Japanu primećena samo četiri primerka. Lexus je napravio ukupno 500 primeraka, ali ne znamo koliko je primeraka još uvek u Japanu. Mi samo znamo da se u Evropi može naći samo 40 primeraka.

LFA ima 4.8 litarski V10 agregat. 560 KS se preko automatskog menjača prenosi na tolkove koji ubrzavaju automobil do "stotke" za manje od četiri sekunde. Japanci kažu da automobil ima maksimalnu brzinu od 350 km/h. Mi zaista obožavamo ovaj automobil. A ti?

 Twee fraaie Lexus LFA's gespot in JapanTwee fraaie Lexus LFA's gespot in Japan

Komentari na ovaj članak


    Ovo nije u redu

Povezani spotoviPovezane vesti