Najnepopularniji GT2 u svom najlepšem obliku

  • Roshu
  • 2024-02-06 18:00
  • 4
  • 0

Najnepopularniji GT2 u svom najlepšem obliku

Širom sveta, serija 996 modela 911 smatra se najnepopularnijom, iz nekih verodostojnih razloga. Međutim, ovde vidimo automobil koji bi trebalo da bude sve samo ne voljen.

Kada je 996 predstavljen na tržištu 1997. godine, bio je to šok za ljubitelje Porschea širom sveta. S jedne strane, to je bio prvi Porsche 911 koji više nije bio vazdušno hlađen, već vodeno hlađen kao skoro svaki drugi automobil na tržištu. Drugi šokantan razlog bio je, naravno, njegov izuzetno moderan dizajn u to vreme, koji se drastično razlikovao od prethodnika. Mnogim navijačima se nije dopao mnogo veći oblik i farovi koji više nisu okrugli. Porsche je takođe brzo shvatio da to ne može biti rešenje i onda je ponovo uveo željene okrugle farove sa 997.
Ipak, bilo je nekih izuzetnih modela 996. S jedne strane, postojali su prvi GT modeli poput GT3, GT2 i čuvenog GT1. GT2 koji vidimo ovde je bila mašina za grubu silu u to vreme. Ovde vidimo posebno poseban primer obojen menta zelenom bojom. PTS je u to vreme bio izuzetno retkost i shodno tome skuplji nego danas. Kombinacija ove sveže boje i pomalo stare 996 čini ovaj GT2 neverovatno lepim.

Najnepopularniji GT2 u svom najlepšem oblikuKliknite na sliku za još od ovog spota!

Komentari na ovaj članak


Glasaj odmah za spot dana