Nova Valkira se pojavljuje u Nirburgu

  • Roshu
  • 2023-09-14 14:00
  • 4
  • 0

Nova Valkira se pojavljuje u Nirburgu

Kada su Red Bul i Aston Martin krenuli u svoj zajednički projekat 2016. godine, niko verovatno nije mislio da je pred njim tako dug i izazovan put. Ali sada, često možemo uočiti nove primerke, baš kao što je ovaj viđen u blizini Nirburgringa.

Aston Martin Valkyrie je verovatno najnečuveniji Aston Martin ikada stvoren, a možda i najekstremniji koji će ikada postojati. Njegov dizajn koji oduzima dah, neverovatna tehnologija Formule 1 i performanse koje pruža na putu čine ovo vozilo zaista izuzetnim.
Valkyrie je opremljen 6,5 litarskim V12 motorom koji je razvio Cosworth, koji proizvodi preko 1.000 konjskih snaga. U kombinaciji sa električnim motorom, automobil postiže ukupnu snagu od preko 1.160 konjskih snaga. Da bi se postigle impresivne performanse, Valkyrie je konstruisan da bude izuzetno lagan. Većina automobila je napravljena od ugljeničnih vlakana, što ograničava njegovu ukupnu težinu na samo 1.030 kilograma.

Oblik Valkyrie je dizajniran za maksimalnu aerodinamičku efikasnost, sa brojnim vazdušnim kanalima i spojlerima za povećanje potisne sile i poboljšanje prianjanja na putu. Unutar Valkyrie nećete naći nepotrebne udobnosti. Fokus je na iskustvu vožnje. Ne postoje tradicionalni retrovizori; umesto toga se koriste kamere i displeji.

Aston Martin proizvodi samo 150 jedinica Valkyrie, što ga čini neverovatno retkim automobilom. Postoji i još ekstremnija varijanta pod nazivom „Valkyrie AMR Pro“, sa samo 25 jedinica planiranih za proizvodnju, ali je prvenstveno dizajnirana za trkačku stazu.
Cena Aston Martin Valkyrie je astronomski visoka i trenutno se kreće između 2,5 i 3,5 miliona evra.
Štaviše, ovaj primerak je prvi put primećen.

Nova Valkira se pojavljuje u NirburguKliknite na sliku za još od ovog spota!

Komentari na ovaj članak


Glasaj odmah za spot dana