Pariz 2014: Rolls-Royce Waterspeed Collection

Pariz 2014: Rolls-Royce Waterspeed Collection

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé Series II Waterspeed Collection je već primećen na ulicama. Sa samo 35 primeraka ovaj automobil će biti prava retkost na ulicama. Fanatici Rolls-Royceovih Bespoke modela mogu da se u Parizu bliže upoznaju sa najnovijim remek delom nazvanim Waterspeed Collection.

Waterspeed Collection je predstavljen ove godine na prestižnom događaju Concours d'élégance Villa d'Este. Malcolm Campbell je 1.septembra 1937. godine postavio svetski rekord u hladnoj vodi Maggiore jezera u Italiji sa svojim Bluebird K3 superbrzim gliserom. On je postavio novi svetski rekord sa brzinom od 126,32 mp/h. Dan kasnije, on je uspeo da postigne brzinu od 129,5 mp/h. Time je oborio stari svetski rekord Sjedinjenih Američkih Država. On je uspeo da psotigne tu brzinu sa Rolls-Royce R-Type motorom. Bespoke odeljenje Rolls-Roycea je napravilo ovaj Phantom Drophead Coupé u znak sećanja na ovaj svetski rekord.

Rolls-Royce koristi materijale koje nikad ranije nije koristio. Eksterijer je ofarban u novu boju, Maggiore Blue. Specijalna boja je nanošena u devet slojeva. Prvi put u istoriji Rolls-Roycea, motor je ofarban u istu boju kao i eksterijer. Eksterijer ima suptilnu bespoke liniju po boku i transparentni znak "Duh ekstaze" na čelu. Hauba je napravljena od brušenog aluminijuma. Felne su takođe u tonu.

Paris 2014: Rolls-Royce Waterspeed CollectionParis 2014: Rolls-Royce Waterspeed CollectionParis 2014: Rolls-Royce Waterspeed CollectionParis 2014: Rolls-Royce Waterspeed CollectionParis 2014: Rolls-Royce Waterspeed CollectionParis 2014: Rolls-Royce Waterspeed CollectionParis 2014: Rolls-Royce Waterspeed CollectionParis 2014: Rolls-Royce Waterspeed CollectionParis 2014: Rolls-Royce Waterspeed Collection

Komentari na ovaj članak


    Ovo nije u redu

Povezani spotoviPovezane vesti