Po prvi put ikada, bacili smo oko na Koenigsegg Agera R BLT.

  • Roshu
  • 2023-11-13 18:00
  • 2
  • 0

Po prvi put ikada, bacili smo oko na Koenigsegg Agera R BLT.

Skoro da nema slika ovog automobila, a za većinu je možda još uvek potpuno nepoznat, uprkos tome što je napravljen i isporučen pre 11 godina. Ovaj hiperautomobil je prvi put postavljen na Autogespot. Saznajte više o Koenigsegg Agera R BLT...

Godina je 2011. kada je Koenigsegg Agera R predstavljen na čuvenom salonu automobila u Ženevi. Mnogi se odmah poručuju unapred. Međutim, nekim kupcima Agera R nije bila dovoljna, i konfigurisali su je do te krajnosti da je dobila dodatno ime. Ovo je prilično popularno za tako skupe hiperautomobile. Pagani i Bugatti takođe omogućavaju kupcima da naruče jednokratne proizvode tako što u suštini štite specifikacije i daju im dodatno ime. Tako je ova Agera R dobila dodatno ime BLT.

Primetno je, naravno, prelepa plava vidljiva karbonska vlakna sa crvenim linijama, koja već znamo iz drugih Agera R. Unutrašnjost BLT-a je konfigurisana u istim bojama. Ostatak automobila, tehnički podaci, je, naravno, isti kao kod Agere R. Ageru R pokreće snažan V8 motor. 5,0-litarski bi-turbo V8 motor proizvodi impresivnu snagu od preko 1.100 konjskih snaga. Zahvaljujući snažnim motorima, Agera R može da ubrza od 0 do 100 km/h za vrlo kratko vreme. Tačne vrednosti, prema proizvođaču, trebalo bi da budu oko 2,9 sekundi. Agera R je poznata po impresivnoj maksimalnoj brzini. Bio je to jedan od najbržih serijskih automobila na svetu, sa nekim modelima koji su dostizali brzine od skoro 450 km/h. Koenigsegg je stavio veliki naglasak na laganu konstrukciju, a to se ogleda u Ageri R. Upotreba ugljeničnih vlakana i drugih lakih materijala pomaže da se minimizira težina vozila uz maksimiziranje performansi. Agera R ima napredne aerodinamičke elemente koji doprinose poboljšanju stabilnosti pri velikim brzinama.

Na ovim slikama je vidljivo da se u garaži nalaze i drugi veoma interesantni automobili. Mogu se videti još dva Rols Rojsa. Za jednu azijsku zemlju je tipično da se ovi automobili lako nalaze u javnim garažama jer u tako velikim gradovima nije lako nabaviti privatnu garažu. Ali ovo je sreća za posmatrače. Mnoga od najboljih mesta iz Koreje i Dubaija, na primer, dolaze iz takvih podzemnih garaža. I često ovi automobili jedva da lutaju gradom, već jednostavno stoje tamo iz godine u godinu.

Po prvi put ikada, bacili smo oko na Koenigsegg Agera R BLT.Kliknite na sliku za još od ovog spota!

Komentari na ovaj članak