Potpuno zatvoren Stirling Moss

  • Roshu
  • 2024-07-09 12:00
  • 1
  • 0

Potpuno zatvoren Stirling Moss

Poslednjih godina, neke marke automobila su napravile takve brze automobile bez vetrobranskog stakla. Međutim, Stirling Moss je nešto veoma posebno jer je došao mnogo godina pre ostalih i jednostavno je apsolutno bezvremenski i lep automobil.

Dok je Ferari predstavio Monzu SP1 i SP2, McLaren Elvu i Aston Martin V12 Speedster skoro u isto vreme, Stirling Moss je bio pionir ovih izuzetno ekskluzivnih i zabavnih luksuznih automobila bez vetrobrana pre više od 10 godina. (Naravno, postoje mnogi drugi proizvođači koji su takva vozila izbacili na tržište, ali ovi su najpoznatiji.)
Međutim, Stirling Moss je imao prilično dobru osobinu koju su svi ostali smatrali nepotrebnom. Dok je Ferari doneo dve varijante Monce, jednosed i dvosed, Aston Martin i McLaren su imali samo varijantu sa dva sedišta. Mercedes je to uradio mnogo bolje od ostalih. Imali su neverovatno dobro dizajniran sistem pokrivača gde možete da napravite od Stirling Moss jednosed ili čak da ga potpuno ogradite tako da možete da ga ostavite napolju na kiši.
Ovaj sistem je takođe veoma koristan ako želite da ostavite automobil u javnoj podzemnoj garaži i zaključate ga. Na primer, jednom je bio slučaj kada su neovlašćene osobe u Monaku dobile pristup Monza SP2. Iako je bila pokrivena krpom, ljudi su bili dovoljno smeli da samo uđu unutra. Sa Stirling Mossom, to nije moguće.


Potpuno zatvoren Stirling MossKliknite na sliku za još od ovog spota!

Komentari na ovaj članak


Glasaj odmah za spot dana