Prvi i drugi Valouri su viđeni

  • Roshu
  • 2024-03-26 17:15
  • 1
  • 0

Prvi i drugi Valouri su viđeni

Isporuke potpuno novog Valora su takođe u punom jeku. Jasno je da se prema tome prvi primerci već mogu videti na ulici. Nažalost, nismo uspeli da izvestimo o prvom koji je viđen prošlog četvrtka. U međuvremenu, drugi je već primećen.

Dok neke marke automobila i dalje zaostaju, Aston Martin marljivo opslužuje svoje kupce najluđim automobilima. Neki od njih uključuju Valkirie i Valkirie Roadster, DBR22, koji je takođe počeo sa isporukom, i Aston Martin Valhalla, koji bi teoretski takođe trebao doći u nekom trenutku. Među njima su svi novi Aston Martini koji su upravo predstavljeni, kao što su novi Vantage i novi DB12. Danas se, međutim, fokusiramo na Valour, koji je takođe jedno od strogo ograničenih vozila britanske marke.

Najznačajniji je, naravno, njegov prepoznatljiv dizajn, koji nas skoro jedan na jedan podseća na Victor-a, koji bi zauzvrat trebalo da nas podseća na Aston Martin iz prošlosti. Ako još niste upoznati sa tehničkim inovacijama Aston Martin Valour, evo nekih detalja:
Krvna loza Aston Martina Valor je neuporedivog kvaliteta. Inspirisan originalnim V8 Vantage i impresivnim trkačkim automobilom Le Man RHAM/1 „Muncher“ zasnovanim na Vantageu iz 1980. godine, poseduje sirovu snagu koja je tipična za najbolje sportske automobile iz Aston Martina. Mašine poput V600 Vantage sa dvostrukim kompresorima iz 1990-ih su ponekad bile najmoćniji proizvodni automobili na svetu. Besprekoran dizajn i precizna izvedba podsećaju na izuzetan superautomobil One-77, dok njegov intenzivan karakter orijentisan na vozača povezuje Valor sa jedinstvenim Viktorom.

Svetska proizvodnja je ograničena na samo 110 jedinica, što obezbeđuje retkost Valora i čini ga jednim od najvrednijih kolekcionarskih predmeta među svim Aston Martinima. Fascinantna specifikacija kraja vremena kombinuje epski 5,2-litarski V12 motor sa 715 konjskih snaga i 753 Nm obrtnog momenta, kao i dva turbopunjača po prvi put sa šestostepenim manuelnim menjačem. Ne deluje mi preterano ako tvrdim da bi ovaj Aston Martin mogao da bude jedan od najlepših Aston Martina ikada napravljenih i da će ikada biti. Ali naravno, to je čisto stvar ukusa...

Prvi i drugi Valouri su viđeniKliknite na sliku za još od ovog spota!

Komentari na ovaj članak