Sva Autogespot pravila na jednom mestu

Sva Autogespot pravila na jednom mestu

Autogespot je veliki sajt, a u martu je dobio i svoj novi izgled. Mi već imamo 850.000 spotova. Naravno, na sajtu postoje određena pravila u vezi sa postavljanjem spotova. Smatramo da nije na odmet da ih ponovimo:Carrera pravilo: Od svih Porsche modela Carrera je najspotovanija. Zato smo za njih uveli posebno pravilo. Minimum 4 fotografije parkiranog automobila ili 2 u pokretu. Naravno, što više fotografija iz više uglova to bolje. Modeli koji podležu ovom pravilu su:


- 997 Carrera /4/ GTS /Convertible/


- 997 Carrera /4/ S Convetible /Mk1 i Mk2/


- 991 Carrera /4/ GTS /Convertible/ Mk1 i Mk2/


- 991 Carrera /4/ S /Convertible/ /Mk1 i Mk2/


- 997 Targa 4S /Mk1 i Mk2/


- 991 Targa 4S /Mk1 i Mk2/


- 991 Targa 4 GTS /Mk1 i Mk2/


 


Continental pravilo: Isto kao i kod prethodnog pravila, samo što se odnosi na sledeće Bentley modele:


- Bentley Continental GT/C/ /Speed/


- Bentley Continental Flying Sput /Speed/


- Bentley Flying Spur V8 /S/


- Bentley Flying Spur W12 /S/


 


Trkačka staza: Fotografije napravljene na trkačkoj stazi nisu dozvoljene. To uključuje i parking staze i puteve koje vode do staze. Kad su veliki skupovi u pitanju mi takođe ne prihvatamo automobile koji idu ka skupu, čak iako se nalaze na javnim putevima. Izuzetak su spotovi oko Nirburgringa o čemu govori sledeće pravilo.


 


Nirburgring: Nirburgring je privilegovan. Dozvoljeno vam je da postavljate spotove osim:


- Sa same staze


- Grand Prix staze


- Ulaz Breidscheid u Adenau


- Ulaz i parking u Nordschleife, uključujući i kružni tok isped glavnog ulaza u Nirburg


- Grand Prix staze


 


I pored ovog pravila, možemo obrisati nerelevantne spotove. Imajte u vidu da se tamo održavaju i mnogi događaji i skupovi, a slike sa skupova nisu dozvoljene na sajtu. Kalendar događaja možete naći ovde. Nisu svi automobili prihvatljivi. Kliknite ovde da vidite koji nisu.


 


Diler: Ne prihvatamo spotove slikane u ili pored auto dilera ili drugih firmi koje se bave auto delatnošću /presvlačenje folijama, detailing centri, rent-a-car agencije, prodavnice auto delova, tjuning kompanije itd. Ovo se odnosi na bilo koji automobil. To znači da ako neko doveze svoj Ferrari u Volkswagenov diler, taj Ferrari se ne može naći na sajtu. Auto perionice su dozvoljene. Ne pokušavajte da postavite sumnjie spotove u čijoj se blizini nalaze dileri ili ovakve radnje. Što se Maranela tiče, odatle više ne prihvatamo Ferrarije sa fabričkim tablicama, kao što ne prihvatamo Lamborghni u SantAgata Bolognese. Špijunski spotovi su izuzetak.


 


Dupli spot: Ako si već jednom postavio automobil, ne možeš ga postaviti ponovo. 


 


Privatni posed: Obično ne prihvatamo slike automobila koji se nalaze na nečijem privatnom posedu. Često nailazimo na spotove nastale provlačenjem kroz žbunje, kapije, ograde... Takvi spotovi se ne mogu postaviti na sajt. Molimo poštujte privatnost vlasnika i tražite njegovu dozvolu pre nego što postavite takve fotografije.


 


Događaj: Nisu dozvoljeni spotovi napravljeni na događajima i skupovima, ali i na prilaznim pitevima. Beskorisno je postaviti spot autmobila koji ide na neki skup. Takve slike mogu se poslati na frontpage@autogespot.com i mi ih možemo objaviti u okviru vesti na sajtu. Zadržavamo pravo da obrišemo svaki spot za koji posumnjamo da krši ovo pravilo. Izuzetak je Monterey Car Week, ukoliko automobili nisu učesnici događaja.


 


Kvalitet: Ponekad je teško napraviti dobre fotografije. Automobil može stajati između drugih automobila ili isuviše daleko ako nemate odgovarajući objektiv. Mi od svakog spota zahtevamo minimum jednu oštru fotografiju od napred i jednu od pozadi. Možete postaviti maksimum deset fotografija i bilo bi dobro da tu mogućnost iskoristite. Posebno cenimo ako neke od tih fotografija uključuju detalje, enterijer itd. Naravno, ovo pravilo je subjektivno jer za neke specijalne spotove možemo napraviti izuzetak. Sve vreme očekujemo od vas da postavljate što kvalitetnije slike.


 


Za velike gradove imamo strožije kriterijume zato što u velikim gradovima postoji veća šansa da primetite neki superautomobil. Svakog dana nam pristiže na stotine spotova i ne želimo da obezvredimo one koji ulažu dosta truda u slikanje i sređivanje fotografija. Ne preporučujemo kampovanje na prometnoj ulici i postavljanje mnogo monotonih fotografija. To se takođe odnosi na spotove sa autoputa. Ukoliko konstantno postavljate ovakav tip spotova, možemo ih obrisati. Pitanje u vezi sa ovim možete poslati na feedback@autogespot.com


 


Registarska tablica: Ukoliko je vaš spot obrisan iz ovog razloga to znači da prilikom postavljanja spota niste popunili polje sa registarskim tablicama. Možete postaviti ponovo spot, ali ne zaboravite da to uradite. Ukoliko vlasnik od vas zahteva da postavite slike sa obrisanim tablicama, možete to da uradite, ali je potrebno da jednu sliku sa vidljivim tablicama posaljete na mail feedback@autogespot.com kao dokaz. U svakom slučaju obavezno je unošenje tablice u odgovarajuće polje prilikom postavljanja spota.


 


Lažni model: Da vam se obrše spot iz ovog razloga može se desiti ukoliko postavite BMW M5 koji je u stvari tjuirani 530d ili Carreru 4S, a ono obična Carrera. To se isto odnosi na replike poput AC Cobra, Ford GT40, Porsche 550 Speedster itd. Najčešći sučaj su ipak lažni AMG modeli kod kojih preporučujemo da se na slikama vide kočnice. 


 


Nije prihvaćen: Mi odlučujemo koji automobil će biti na sajtu, a koji ne. Ukoliko slikate automobil kojeg nema na sajtu, verovatno nije prihvaćen, osim ako se radi o najnovijem superautomobilu koji je tek izašao ili ako imate špijunski spot automobila koji još nije počeo da se proizvodi. Za svaki slučaj pošaljite nam mail na feedback@autogespot.com i mi ćemo vam reći da li može ili ne može. Obično procenjujemo automobil na osnovu toga koliko je čest.


 


Ponovno postavljanje: Možete da prijavite spot ukoliko želite da postavite bolje fotografije. Prijavljeni spot ćemo obrisati u što kraćem roku. Ako je neki spot obrisan iz ovog razloga, to znači da možete da ga postavite poovo.


 


Zahtev vasnika: Vlasnik automobila može da nas obavesti ukoliko ne želi da se njegov automobil nalazi na sajtu. Mi to poštujemo i ako se desi da je vaš spot obrisan iz ovog razloga to znači da ne možete da ga postavite ponovo.


 


Stari model: Ukoliko, na primer, postavite na sajt Porsche 996 Carrera 4S, taj spot će biti obrisan pod ovim razlogom. 


 


Lokacija: Voleli bismo da kada postavljate spot unosite tačnu lokaciju.To znači da kada postavite spot sa autoputa, izaberete najbliži grad ii selo. Ukoliko ne znate ili u blizini nije ni jedno mesto, stavite Highway. U SAD ili Kanadi potrebno je u nazivu grada dodati i naziv države.


 


Suviše velika ili mala: Fotografije koje postavljate ne smeju biti ni premale ni prevelike. Predlažemo da postavljate fotografije širine 1280 piksela i veličinom od 1MB, iako je 3MB maksimum.


 


Sva Autogespot pravila na jednom mestu


 


Registarska tablica: U ovo polje unosite registarsku tablicu automobila kojeg ste slikali. Ako automobil nema registarsku tablicu, onda ovo polje ostavljate prazno. Ako slučajno ne unesete tablicu, možete je naknadno uneti ili ponovo postaviti spot. Ukoliko vam posle popunjavanja polja iskoči obaveštenje "Vlasnik ne želi automobil na Autogespotu", onda ne možete postaviti taj automobil. Ne brišite tablice kako biste izbegli ovo ograničenje. Ovo pravilo je strogo definisano i kršenje istog može rezultovati trajnim banom.


 


Sve marke: U ovo polje unosite marku modela kojeg ste slikali. Ako se tablica nalazi u našoj bazi, marka i model će se automatski pojaviti. Ako to nije taj automobil, možete uneti ispravan.


 


Svi modeli: Ako ovo polje nije automatski popunjeno posle unošenja tablica, onda unosite model automobila. Ako model nije spotovan do sada, kliknite na na "Model nije pronadjen" i unesite sami naziv modela.


 


Sve države: Država u kojoj je nastao vaš spot.


 


Grad: Grad gde su nastale slike.


 


Izaberite boju: Ovde birate boju automobila. Ako je automobil mat ili hrom, čekirajte tu opciju.


 


YouTube Video: Ovde možete da postavite link na youtube od tog automobila.


 


Opis: Ovo polje možete ostaviti prazno, ali ako imate nešto interesantno da kažete u vezi spota onda to i napišite.


 


Ovo je špijunski spot: Špijunski spot je termin za automobil koji proizvođač koristi za testiranje. Ovakvi automobili još nisu predstavljeni javnosti i obično se voze kamuflirani u foliju. Ukoliko vidite ovakav automobil izaberiti tu opciju.


 


Ne dozvoli postavljanje komentara za ovaj spot: Izaberite ovu opciju ukoliko iz bilo kog razloga ne želite da imate komentare ispod spog spota.


 


Prevucite fotografije: Ovde postavljate vaše slike. One moraju biti minimum 1280 piksela sirine i najviše 3 MB. Ukoliko vaše fotografije ne ispunjavaju ove kriterijume, fotografije neće biti postavljene, spot se neće pojaviti na sajtu ili će biti obrisan.


 


Kliknite na "Postavi spot". Slike će krenuti da se postavljaju i vaš spot će se pojaviti za nekoliko minuta!


 


Još neke osnovne informacije:


 


Ukoliko vaš spot bude izbrisan sa sajta, dobićete na email razlog zbog čega. Molimo da ne pokušavate da postavite ponovo obrisani spot, ali možete da nam pošaljete mail ukoliko mislite da ste u pravu na feedback@autogespot.com. Autogespot zadržava pravo da obriše bilo koji spot sa sajta, čak iako se ne kosi ni sa jednim pravilom.


 


Molimo da se suzdržavate od govora mržnje, vulgarnosti itd. Autogespot nije mesto za to. Molimo da se ponašate druželjubivo i poštujte druge. Ukoliko uočimo takvo ponašanje možete dobiti ban. Predloge za vesti i članke možete slati na frontpage@autogespot.com. Pitanja u vezi reklama, saradnje, majica za spot dana možete slati na info@autogespot.com


 


Prijavi spot dugme se nalazi kod detalja svakog spota. Imate mogućnost da prijavite spot ukoliko smatrate da krši neko od pravila. Ne zloupotrebljavajte ovu opciju. Svaki prijavljen spot će biti proveren. Nema potrebe konstantno i bez razloga prijavljivati spotove konkurentskog spotera. Možete snositi posledice zbog toga.


 


 

Komentari na ovaj članakPovezane vesti

Glasaj odmah za spot dana