U poseti tjunerskoj kući FAB Design

U poseti tjunerskoj kući FAB Design

Kompanija FAB Design AG se od 1997. godine bavi modifikovanjem ekskluzivnih sportskih automobila, prvenstveno Mercedesa. Svoju slavu su stekli sa modelima SLS AMG Gullstream i SLR Desire, koji su zbog svog nesvakidašnjeg dizajna postali popularni kod Arapa. Vremenom, ova Švajcarska kompanija je počela da modifikuje i druge marke vozila, kao što su Maybach, McLaren i Porsche. Tržište ovakvih automobila je vrlo specifično i malo, i stiče se utisak da FAB Design polako gubi trku sa tjunerima kao što su Mansory, Hamann, Brabus i Techart. U prilog tome govori i izostanak sa poslednja dva sajma automobila u Ženevi i sve manje FAB Design noviteta i primeraka na ulicama. Želeći to da proverim, otišao sam direktno u sedište kompanije u Huncenšvil i evo šta sam tamo zatekao.Gledavši prilog kolege Filipa Kovačića iz 2013. godine očekivao sam više FAB Design modela, kako unutar, tako i ispred salona. Tada smo videli skoro kompletnu FAB Design ponudu. Porsche Panamera i Cayenne Emperor, SLS Gullsteam, SLR Desire, McLaren Terso i Chimera, Maybach Definition, pa čak i Pagani Zonda F, Carrera GT i SLR Stirling Moss. Ali, kao što smo rekli, vremena su se promenila. FAB Design u svom salonu sada ima manje automobila iz svog tjunerskog programa. Ipak, tu su Mercedes-SLR, SL 65 AMG i SLR Desire, koji je nažalost bio prekriven ceradom. Najveća eksluziva bio je FAB Vyala, baziran na McLarenu 570S. Pored njega, izdvojio bih još dva McLarena 675LT, Lamborghini Murcielago i Nissan Skyline R34. 


 


Kako stvari sada stoje, budućnost FAB Design je neizvesna. U fokusu je prodaja polovnih automobila gde je po svemu sudeći potražnja, ali i zarada veća. Kompanija Art of Cars, koja posluje na istoj adresi, u svojoj ponudi ima veliki broj polovnih automobila raznih proizvođača. Ostaje nam da vidimo da li će FAB Design izbaciti neki bodykit ili ćemo se diviti njihovim starim kreacijama.


Reportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB DesignReportaža: U poseti tjunerskoj kući FAB Design


Komentari na ovaj članak