Veoma brz i žut: Mercedes-AMG GT

Veoma brz i žut: Mercedes-AMG GT

Utorak 9.septembar je bio dan noviteta. Apple je predstavio svoj najnoviji telefon, a Mercedes svoj najnoviji model. Mercedes-AMG GT je prvi put otkriven i ovu vest su objavili svi mediji. Prvi primerak je žute boje, ima vrlo skladan dizajn i vredan je naslednik Mercedes-Benza SLS AMG. Da kažemo nešto o specifikacijama automobila!

Ispod haube pronalazimo četvorolitarski V8 agregat. To nije slučajnost, jer četvorocilindrični AMG motori imaju kapacitet od dva litra, a dva ova motora zajedno daju četvorolitarski V8. Performanse su odlične. Motor ima dva turba i zavisno od verzije ima 462 KS ili 510 KS. Verzija od 510 KS je dobila nastavak S. Ova S verzija nije samo snažnija, već ima i neka poboljšanja. Pogonska osovina koja prenosi snagu na zadnje točkove je napravljena od ugljeničnih vlakana. To je trik kojeg znamo sa modela SLS AMG Black Series. Ova pogonska osovina je upola lakša od originalne. Osnovna verzija ubrzava do "stotke" za oko 4 sekunde, dok je S verzija za 0.2 sekunde brža. Maksimalna brzina AMG GT je 310 km/h, a AMG GT S 316 km/h.

AMG GT je opremljen sistemom Dynamic Plus. To znači da su gumeni nosači motora amortizovani što rezultuje udobnijim i boljim upravljanjem. Zvuk se menja kako se menjaju modovi vožnje, a isto je i sa sedmostepenim automatskim menjačem sa duplim kvačilom. I dalje ne znamo da li čevorolitarski V8 zvuči isto tako dobro kao 6.2 litarski V8, ali sigurno ne može biti loš.
Opcione su keramičke kočnice od kompozitnih materijala. One koštaju puno para, ali defitivno poboljšavaju kočenje. To je odlična opcija ako želite da vozite svoj automobil na stazi. Automobil ima promenljivu elektronsku blokadu diferencijala za razliku od standardnog AMG GT koji ima mehaničku blokadu diferencijala.

Šta vi mislite o ovom automobilu? Da li biste zamenili vaš SLS AMG novim Mercedes-AMG GT?

Fotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GTFotogallerij: Mercedes-AMG GT

Komentari na ovaj članak


    Ovo nije u redu

Povezani spotoviPovezane vesti