Pariz 2014: Jaguar XE

Pariz 2014: Jaguar XE

Uz velike fanfare, Jaguar je predstavio novi model koji nosi oznaku XE. Novi Jaguar mora da se takmiči sa BMW-om, Audijem i Mercedes-Benzom da bi se izborio za mesto među ovim nemačkim kompanijama. Sa odličnim dizajnom i širokom paletom motora, izgleda kao da ima šanse. Od danas možemo da uživamo u ovom odličnom modelu na sajmu automobila u Parizu.

Jaguar mora da osveži ponudu u segmentu sportskih limuzina i ako nas pitate, mislimo da će postići uspeh. Jaguar XE će biti opremljen "Apple carplay" sistemom koji omogućava lakše i sigurnije rukovanje multimedijalnim sadržajem u automobilu. Jaguar ne čeka sa uvođenjem sportskog XE. S verzija ima isti trolitarski V6 agregat kao i F-TYPE. Ospod haube se nalazi 340 KS i 450 Nm obrtnog momenta. Motor je uparen sa šestostepenim menjačem sa kojim automobil ubrzava do 100 km/h za 4.9 sekundi. Naravno, mi takođe očekujemo da vidimo i R verziju, ali do tada će proći jedno izvesno vreme.

Paris 2014: Jaguar XEParis 2014: Jaguar XEParis 2014: Jaguar XEParis 2014: Jaguar XEParis 2014: Jaguar XEParis 2014: Jaguar XEParis 2014: Jaguar XE

Komentari na ovaj članak


    Ovo nije u redu

Povezani spotoviPovezane vesti